Openbaring v Johannes
Start Auteur DaniŽl inleiding Bibliografie Laatste nieuws Openbaring v Johannes Gesprekspunten Links

 Sporen van de wederkomst van Jezus Christus   

Omhoog
Openbaring 1 - 22
Openbaring 23 - 40


De meeste uitleggers ontnemen de profetische betekenis aan de zeven brieven. Terwijl ze ondanks de waarschuwing niets toe te voegen of af te doen, de zeven engelen in de hand van Jezus in sterfelijke voorgangers  veranderen.
Om bovenstaande reden heb ik geen gebruik gemaakt van andere verklaringen, maar heb ik voor het verstaan van dit boek laten leiden door de oorspronkelijke tekst van het Oude- en Nieuwe Testament.

Ook moet men heel zorgvuldig te werk gaan, leert de waarschuwing over het verachten van deze profetieŽn. God zal iedereen die hieraan iets toevoegt of afdoet, deel geven aan alle plagen uit dit boek.

Verder worden profetieŽn net zoals die over Christus pas geheel verstaan, nadat ze werkelijkheid zijn geworden en letterlijk toepasbaar zijn in de tijd.

Maar omdat het getuigenis van Jezus Christus in dit boek centraal staat en Hij de geest is van de profetie, leren de profetieŽn over Hem hoe ze moeten worden verstaan.  Want Gods Zoon  is naast zijn geestelijke lijden in Getsemanť en aan het kruis, letterlijk gekruisigd en letterlijk opgestaan. Zodat deze profetieŽn behalve een geestelijke ook letterlijke betekenis hebben.

Om genoemde redenen zijn een eigen vertaling, exegese en "last but not least" het gebed, mijn voornaamste werktuigen bij de verklaring van het laatste bijbelboek.

Wie de tekst evenals de vroege Kerk ook in letterlijke zin neemt, ontdekt dat de zeven brieven tot en met de zevende bazuin (Openbaring 10) chronologisch zijn  geschreven [Openbaring 1 t/m 22].
De chronologie (volgorde in de tijd) geldt niet voor de rest van dit boek [Openbaring 23 t/m 40].

Geheel nieuw was voor mij, dat het grootste deel van deze profetieŽn toepasbaar zijn op onze eeuw en ook al sporen hebben nagelaten.
Om de sporen actueel te houden, zal ik de site telkens vernieuwen. Nieuwe sporen vindt u in het Laatste nieuws.

Doch door jaren is het een heel nieuw boek geworden. Het nieuwe boek: "Sporen van de wederkomst" is vanaf nu te verkrijgen in de boekhandel, en online te bestellen bij www.boekengilde.nl of www.bol.com. voor  Ä 20 inclusief verzendkosten.
 

NAAR BOVEN
 

De lijdensweg in de hof van Getsemanť was voor Christus een ontzagwekkend geestelijke strijd.
Bron "Atlas van Jeruzalem" ©J.J.Groen en Zoon.

Openbaring
1 - 22 is
chronologisch
geschreven;

De rest,
Openbaring
23 - 40
volgt de
tijdsorde niet.
 

De weg van smarten was zowel letterlijk als geetelijk.
Bron: Woord in Beeld ©Ten Have/Kok Kampen

wekelijkse
vernieuwing

Daar Jezus letterlijk is opgestaan, heeft deze profetie behalve een geestelijke ook een letterlijke betekenis.
©Copyright: J.H.Isings
Opstanding van Jezus Christus

START      Copyright © 2021, R.H. Keegstra; voor meer informatie: ds.r.h.keegstra@planet.nl of  0594 549542;  Laatst gewijzigd: 13-06-2024